December 5, 2022

Ambassadeur Ali Sharif Ahmed zegt dat de stabiliteit van Somalië blijft versterken met steun van de Verenigde Staten

Ali Sharif Ahmed
Ali Sharif Ahmed
Click below and listen to this article

Ali Sharif Ahmed is sinds september 2019 de ambassadeur van Somalië in de Verenigde Staten. Vóór zijn benoeming had ambassadeur Ahmed gediend als Somalische ambassadeur in Ethiopië en Frankrijk. Hij heeft ook gediend als Somalische vertegenwoordiger bij de Afrikaanse Unie en UNECA.

Somalië wordt al tientallen jaren geteisterd door landelijke oorlog omdat het moeite heeft gehad om een sterke federale regering op te richten en terrorisme ongebreideld is geworden.

Ambassadeur Ali Sharif Ahmed lijkt echter optimistisch te zijn over het herstellen van jaren van vernietiging en bouwen aan een betere toekomst in Somalië. „Somalië is veerkrachtig en de toewijding van zijn volk om hun thuisland weer op te bouwen en zijn territoriale integriteit te behouden is grenzeloos”, zei de ambassadeur.

Hij heeft ook beweerd dat steun van belangrijke bondgenoten een fundamenteel onderdeel is van het bereiken van vooruitgang door Somalië en zei: „De stabiliteit van ons land blijft versterken met de steun van de internationale gemeenschap en de regering van de Verenigde Staten.”

Ambassadeur Ali Sharif heeft ook aanvullende functies bekleed, zoals senior beleidsadviseur van het Bureau van de president en vice-voorzitter van de minister van Buitenlandse Zaken. Voordat hij de publieke sector betrad, was Ali Sharif Ahmed business executive, ondernemer en consultant.

Hij heeft een bachelordiploma in Peace and Conflict Studies aan de London Metropolitan University en een masterdiploma in Geopolitiek en Grand Strategy aan de Universiteit van Sussex.

Er is veel werk aan de winkel in Somalië, een van de meest verarmde, gevaarlijke en corrupte naties ter wereld.

In 2021 waren 5,6 miljoen mensen in Somalië voedselonzeker en voldeden 2,8 miljoen mensen niet aan hun dagelijkse voedselbehoefte. Door een combinatie van gewelddadige conflicten, de covid-19-pandemie en de ergste droogte in het land in decennia hebben miljoenen mensen hulp nodig gehad.

In de corruptieperceptie-index van 2021 rangschikte Transparency International Somalië als de op een na meest corrupte regering ter wereld. In de vrijheidsindex 2022 van Freedom House ontving Somalië slechts een algemene vrijheidsscore van 7 van de 100.

De regering van Somalië staat bekend als repressief, corrupt, hard en ondemocratisch.

Conflicten hebben Somalië al tientallen jaren overspoeld omdat onzekerheid een alomtegenwoordig probleem is geweest. In 2021 stond Somalië op de derde plaats op de lijst van landen die het meest getroffen zijn door terrorisme van Vision of Humanity. Hele delen van het land worden gecontroleerd door de jihadistische extremistische groep al-Shaba.

De relatie tussen Somalië en de Verenigde Staten kan ongelooflijk impactvol zijn, aangezien Somalië wordt geconfronteerd met een strijd van ideeën tussen democratie en onderdrukking, evenals tussen mensenrechten en chaos.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?