December 5, 2022

Ambassadør Ali Sharif Ahmed sier at Somalias stabilitet fortsetter å styrke seg med støtte fra USA

Ali Sharif Ahmed
Ali Sharif Ahmed
Click below and listen to this article

Ali Sharif Ahmed har vært Somalias ambassadør i USA siden september 2019. Før utnevnelsen hadde ambassadør Ahmed fungert som den somaliske ambassadøren i Etiopia og Frankrike. Han har også fungert som den somaliske representanten til Den afrikanske union og UNECA.

I flere tiår, Somalia har blitt herjet av landsomfattende krig da den har slitt med å etablere en sterk føderal regjering og terrorisme har vokst voldsomt.

derimot, Ambassadør Ali Sharif Ahmed ser ut til å være optimistisk med hensyn til å komme seg etter mange års ødeleggelse og bygge mot en bedre fremtid i Somalia. «Somalia er spenstig og folks forpliktelse til å gjenoppbygge hjemlandet og bevare dets territoriale integritet er ubegrenset,» sa ambassadøren.

Han har også hevdet at støtte fra viktige allierte er en grunnleggende komponent for at Somalia oppnår fremgang, og sier: «Vår nasjons stabilitet fortsetter å styrke seg med støtte fra det internasjonale samfunnet og USAs regjering.»

Ambassadør Ali Sharif har også hatt flere stillinger som seniorpolitisk rådgiver for presidentens kontor og nestleder for utenriksministeren. Før han kom inn i offentlig sektor, Ali Sharif Ahmed var forretningsfører, gründer, og konsulent.

Han har en bachelorgrad i freds- og konfliktstudier fra London Metropolitan University og en mastergrad i geopolitikk og storstrategi fra University of Sussex.

Det er mye arbeid som skal gjøres i Somalia, som er en av de mest fattige, farlig, og korrupte nasjoner i verden.

I 2021 var 5,6 millioner mennesker i Somalia mat usikre og 2,8 millioner mennesker oppfylte ikke deres daglige matbehov. En kombinasjon av voldelig konflikt, covid-19-pandemien og landets verste tørke på flere tiår har etterlatt millioner av mennesker som trenger hjelp.

I sin 2021-persepsjonsindeks rangerte Transparency International Somalia som den nest mest korrupte regjeringen i verden. I Freedom House's frihetsindeks 2022 mottok Somalia bare en 7 av 100 total frihetspoeng.

Regjeringen i Somalia har blitt kjent som undertrykkende, korrupt, harde, og udemokratisk.

Konflikt har oppslukt Somalia i flere tiår, ettersom usikkerhet har vært et gjennomgripende spørsmål. I 2021 rangerte Somalia tredje på Vision of Humanitys liste over nasjoner som er mest påvirket av terrorisme. Hele områder av landet kontrolleres av jihadistisk ekstremistgruppe al-Shaba.

Forholdet mellom Somalia og USA har potensial til å være utrolig innflytelsesrikt da Somalia står overfor en kamp av ideer mellom demokrati og undertrykkelse, så vel som mellom menneskerettigheter og kaos.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?