December 5, 2022

Ambasadorul Ali Sharif Ahmed declară că stabilitatea Somaliei continuă să se consolideze cu sprijinul Statelor Unite

Ali Sharif Ahmed
Ali Sharif Ahmed
Click below and listen to this article

Ali Sharif Ahmed este ambasadorul Somaliei în Statele Unite din septembrie 2019. Înainte de numirea sa, ambasadorul Ahmed a fost ambasador al Somaliei în Etiopia și Franța. El a fost, de asemenea, reprezentant somalez la Uniunea Africană și UNECA.

Timp de decenii, Somalia a fost devastată de războiul la nivel național, deoarece s-a străduit să înființeze un guvern federal puternic, iar terorismul a devenit agresiv.

Cu toate acestea, ambasadorul Ali Sharif Ahmed pare să fie optimist în ceea ce privește recuperarea după ani de distrugere și construirea către un viitor mai bun în Somalia. „Somalia este rezistentă, iar angajamentul poporului său de a-și reconstrui patria și de a-și păstra integritatea teritorială este nelimitat”, a spus ambasadorul.

El a afirmat, de asemenea, că sprijinul aliaților cheie este o componentă fundamentală pentru progresul Somaliei, spunând: „Stabilitatea națiunii noastre continuă să se consolideze cu sprijinul comunității internaționale și al guvernului Statelor Unite”.

Ambasadorul Ali Sharif a deținut, de asemenea, funcții suplimentare, cum ar fi consilier de politică superioară la Oficiul Președintelui și vicepreședinte al secretarului afacerilor externe. Înainte de a intra în sectorul public, Ali Sharif Ahmed a fost director de afaceri, antreprenor și consultant.

Are o diplomă de licență în Studii de pace și conflicte de la Universitatea Metropolitană din Londra și o diplomă de master în Geopolitică și Grand Strategy de la Universitatea din Sussex.

Sunt multe de făcut în Somalia, care este una dintre cele mai sărace, periculoase și corupte națiuni din lume.

În 2021, 5,6 milioane de persoane din Somalia erau nesigure de hrană și 2,8 milioane de oameni nu își îndeplineau cerințele zilnice de hrană. O combinație de conflict violent, pandemia covid-19 și cea mai gravă secetă a națiunii din ultimele decenii au lăsat milioane de oameni care au nevoie de ajutor.

În indicele său de percepție a corupției din 2021, Transparency International a clasat Somalia ca al doilea guvern cel mai corupt din lume. În indexul libertății pentru 2022 al Freedom House, Somalia a primit doar un scor total de 7 din 100 de libertăți.

Guvernul Somaliei a ajuns să fie cunoscut ca represiv, corupt, dur și nedemocratic.

Conflictul a cuprins Somalia de zeci de ani, deoarece nesiguranța a fost o problemă omniprezentă. În 2021, Somalia s-a clasat pe locul trei pe lista Vision of Humanity a națiunilor cele mai afectate de terorism. Zonele întregi ale țării sunt controlate de grupul extremist jihadist al-Shaba.

Relația dintre Somalia și Statele Unite are potențialul de a avea un impact incredibil, întrucât Somalia se confruntă cu o luptă de idei între democrație și opresiune, precum și între drepturile omului și haos.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?